Saradnja naše škole sa kompanijom “Hoše komerc”

Povodom “Svjetskog dana djece” naša škola je dobila novouređen ulaz i hol sa prigodnim edukativnim porukama. Kompletan posao uređenja hola donirala je kompanija “Hoše komerc”.

“Ova škola nalazi se u našem komšiluku, tako da je i to razlog da društvenu odgovornost prema njoj smatramo našom obavezom. Ovaj put smo donirali uređenje ulaza i školskog hola prigodnim edukacijskim porukama koje su motivirajuće i inkluzivne za svu djecu koja pohađaju ovu školu. Nastavit ćemo sarađivati sa školom, a u planu je da sljedeći put doniramo IT opremu za STEM kabinet, kao i zelenilo za uređenje prilaza školi”, kazao je Berin Bozalija, direktor Hoše komerca.

“U školi se često dešavaju bitni projekti koji prevashodno motivišu i potiču našu djecu na rad, saradnju i povezivanje sa ljudima u lokalnoj zajednici i svijetu. U tom smislu rodila se i ideja za ljepšim ambijentom, a koji nosi snažnu poruku. Učiniti nekoga sretnim, zadovoljstvo je neizmjerno. Ako su to naši najmlađi, sve dobija posebnu dimenziju. Sa pravim prijateljima sve je moguće. Hvala “Hoše komerc”!”, kazala je direktorica Edisa Radončić.

Direktorica škole Edisa Radončić uručila je predstavnicima Hoše komerca Berinu Bozaliji i Amiru Pizoviću prigodne zahvalnice, poručivši da je kompanija Hoše komerc prepoznala koliko je važno osnaživati škole u lokalnoj zajednici.