Uspjesi škole

Uspjesi škole u 2023/2024. školskoj godini

I ove školske godine ćemo na ovoj stranici zabilježiti uspjehe škole na raznim tamičenjima koja se realizuju iz različitih predmeta. Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima na izuzetnom zalaganju.

Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika

Dana, 25.4.2024.godine , održano je Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika. Domaćin takmičenja, ove godine, je bila OŠ ” Osman Nakaš. Učenica iz JU Osma osnovna škola “Amer Ćenanović” Ilidža , Tana Karačić IX -2, ostvarila je zavidan rezultat sa osvojenih 88 bodova. Čestitke za našu učenicu i njenu nastavnicu Bijelić Adhu.

Međuškolsko takmičenje u stonom tenisu

Dana 16.4. 2024. godine u školi Školski centar “Mehmed Handžić” je održano međuškolsko takmičenje u stonom tenisu za učenike 9. razreda. Čestitamo učesnicima i pobjednicima ovog takmičenja.

Posebne čestitke idu učenicama naše škole i nastavniku TiZO Senadu Šehoviću na osvojenom 3.mjestu.

Zahvaljujemo se domaćinu koji je uložio značajne napore i kako bi kompletna organizacija protekla u najboljem redu.

Općinsko takmičenje iz fizike

Dana, 15.04.2024.godine u prostorijama JU Šeste osnovne škole održano je općinsko takmičenje za učenike osnovnih škola iz fizike. Učenici JU Osme osnovne osnovne škole “Amer Ćenanović” postigli su sjajne rezultate, kako slijedi:
-u konkureciji učenika VIII razreda naši učenici su ostvarili sljedeći plasman:

1) Afan Ćenanović, 8. mjesto,

2) Ismail Bajrović, 11.mjesto,

3) Lamija Jelešković, 12. mjesto

-u konkurenciji učenika IX razreda naši učenici su ostvarili sljedeći plasman:

1) Ilhan Suljević, 2.mjesto,

2) Mensur Muhović, 3.mjesto,

3) Ema Trtić, 13.mjesto.

Čestitamo našim vrijednim učenicima i nastavniku Seadu na ostvarenom odličnom plasmanu.
Sretno učenicima koji su se plasirali na kantonalno takmičenje.

Smotra kulturno- umjetničkog stvaralaštva

Smotra kulturno- umjetničkog stvaralaštva održana je 22. 3. 2024. u Osnovnoj muzičkoj školi Ilidža, a učenici naše škole osvojili su 3. mjesto. Ekipu hora i orkestra vodio je nastavnik Adin Smajkan. Čestitke

Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

Danas, 9.3.2024.g., se u prostorijama Prve osnovne škole Ilidža održalo XXVI općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći.
Naši vrijedni učenici su osvojili 2. mjesto u konkurenciji osnovnih škola (kategorija podmlatka).
Našu ekipu su predstavljale vrijedne učenice: Esma Mahmutović, Nejra Mustajbegović, Nejla Trgo, Nejla Hodžić, Hana Mehonjić, Adna Đuderija.

Čestitamo od srca učenicama na plasmanu i želimo im da nastave vrijedno raditi i nizati nove uspjehe, te čestitamo nastavnicama Ramizi Lavić i Elmi Hukara koje su vodile učenice u pripremama.

Općinsko takmičenje iz robotike

Dana 7.3.2024. godine, se u prostorijama “Desete osnovne škole” Ilidža, održalo općinsko takmičenje iz robotike.

Ekipa naše škole osvojila je 3. mjesto, a ekipu su predstavljale učenice Sanida Džanović, Ajna Lisica i Farah Peksin.

Turnir u rukometu i odbojci u organizaciji JU “KSIRC” Ilidža

Ekipa dječaka koja je našu školu ove godine predstavljala na turniru u odbojci osvojila je 3. mjesto. Čestitamo profesorima Senadu Šehoviću i Anesu Tufo kao i našim vrijednim učenicima na osvojenim rezultatima! Takmičenja održana u organizaciji JU “KSIRC” Ilidža

Uspjesi škole u 2022/2023. školskoj godini

I ove školske godine realizuju se takmičenja iz različitih nastavnih predmeta. Naravno, naši učenici su uzeli učešće i ostvarili zapažene rezultate. Čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicima na izuzetnom zalaganju! 

 Neka se uspjesi i dalje nižu!

Federalno takmičenje iz fizike

U subotu 20.5.2023. je održano Federalno takmičenje iz fizike na kojem je učestvovao Suljević Ilhan i zauzeo sjajno 5.mjesto. Čestitke našem Ilhanu i nastavniku Seadu na osvojenom rezultatu!

Kantonalno takmičenje iz fizike

U  JU OŠ “Grbavica II”,  19.4.2023. godine održano je kantonalno takmičenje iz fizike. Naš učenik 8. razreda Ilhan Suljević postigao je izuzetan uspjeh osvojivši III mjesto i tako se plasirao na federalno takmičenje. 

Čestitke Ilhanu i nastavniku Seadu Planiću na ovom uspjehu.

Takmičenje iz fizike

Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola s područja općine Ilidža iz nastavnog predmeta Fizika održano je 5. aprila 2023. godine.

Domaćin ovog takmičenja ilidžanskih osnovaca bila je Četvrta osnovna škola, a na njemu je učestvovalo 57 učenika osmih i devetih razreda iz 11 osnovnih škola s područja Ilidže.

Prvo mjesto na takmičenju osmih razreda zauzeo je Ilhan Suljević učenik Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”. 

U kategoriji devetih razreda  Azam Šabaredžović osvojio je treće mjesto

Takmičenje iz matematike

JU Četvrta gimnazija Ilidža bila je domaćin Općinskog takmičenje učenika osnovnih škola Ilidže iz Matematike, a na kojem je učestvovalo 126 ilidžanskih osnovaca iz 11 škola.

Takmičenje iz Matematike organizovano je u četiri kategorije učenika od VI do IX razreda.

U kategoriji šestih razreda naša Asja Ćenanović, osvojila je treće mjesto, a Džejlana Subašić osvojila je treće mjesto u kategoriji sedmih razreda.