Uspjesi škole

Uspjesi škole u 2023/2024. školskoj godini

I ove školske godine ćemo na ovoj stranici zabilježiti uspjehe škole na raznim tamičenjima koja se realizuju iz različitih predmeta. Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima na izuzetnom zalaganju.

Turnir u rukometu i odbojci u organizaciji JU “KSIRC” Ilidža

Ekipa dječaka koja je našu školu ove godine predstavljala na turniru u odbojci osvojila je 3. mjesto. Čestitamo profesorima Senadu Šehoviću i Anesu Tufo kao i našim vrijednim učenicima na osvojenim rezultatima! Takmičenja održana u organizaciji JU “KSIRC” Ilidža

Uspjesi škole u 2022/2023. školskoj godini

I ove školske godine realizuju se takmičenja iz različitih nastavnih predmeta. Naravno, naši učenici su uzeli učešće i ostvarili zapažene rezultate. Čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicima na izuzetnom zalaganju! 

 Neka se uspjesi i dalje nižu!

Federalno takmičenje iz fizike

U subotu 20.5.2023. je održano Federalno takmičenje iz fizike na kojem je učestvovao Suljević Ilhan i zauzeo sjajno 5.mjesto. Čestitke našem Ilhanu i nastavniku Seadu na osvojenom rezultatu!

Kantonalno takmičenje iz fizike

U  JU OŠ “Grbavica II”,  19.4.2023. godine održano je kantonalno takmičenje iz fizike. Naš učenik 8. razreda Ilhan Suljević postigao je izuzetan uspjeh osvojivši III mjesto i tako se plasirao na federalno takmičenje. 

Čestitke Ilhanu i nastavniku Seadu Planiću na ovom uspjehu.

Takmičenje iz fizike

Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola s područja općine Ilidža iz nastavnog predmeta Fizika održano je 5. aprila 2023. godine.

Domaćin ovog takmičenja ilidžanskih osnovaca bila je Četvrta osnovna škola, a na njemu je učestvovalo 57 učenika osmih i devetih razreda iz 11 osnovnih škola s područja Ilidže.

Prvo mjesto na takmičenju osmih razreda zauzeo je Ilhan Suljević učenik Osme osnovne škole “Amer Ćenanović”. 

U kategoriji devetih razreda  Azam Šabaredžović osvojio je treće mjesto

Takmičenje iz matematike

JU Četvrta gimnazija Ilidža bila je domaćin Općinskog takmičenje učenika osnovnih škola Ilidže iz Matematike, a na kojem je učestvovalo 126 ilidžanskih osnovaca iz 11 škola.

Takmičenje iz Matematike organizovano je u četiri kategorije učenika od VI do IX razreda.

U kategoriji šestih razreda naša Asja Ćenanović, osvojila je treće mjesto, a Džejlana Subašić osvojila je treće mjesto u kategoriji sedmih razreda.