Sajam srednjih tehničkih i stručnih škola Kantona Sarajevo

Srednja škola metalskih zanimanja je ponovo inicijator održavanja Sajma srednjih tehničkih i stručnih škola Kantona SajamSarajevo. Cilj Sajma je iz prve ruke i na jednom mjestu pružiti informacije budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima o obrazovnim smjerovima za koja se mogu školovati u srednjim tehničkim i stručnim školama u našem kantonu i pomoći im pri ispravnom odabiru škole za nastavak svog obrazovanja odnosno u određivanju svoje buduće profesije.

U cilju kvalitetne organizacije i realizacije Sajma održan je prvi dogovorni sastanak u našoj školi 28.01.’16.g. kojem su prisustvovali predstavnici gotovo svih srednjih tehničkih i stručnih škola, kao i predstavnici Privredne komore KS, Obrtničke komore KS i predstavnici KJU „Porodično savjetovalište.

Na sastanku, osim iskazane podrške i spremnosti za učešće na Sajmu svi prisutni su jednoglasno donijeli i sljedeće zaključke:

  • Sajam će se održati 19. i 20.03.2016.g.;
  • Održaće se u prostorima Srdenje škole metalskih zanimanja
  • U toku mjeseca februara, pa sve do samog Sajma škole učesnice predstaviće se u okviru jutarnjeg programa TVSA počev od 08.02.’16.;
  • Biće upućeni pozivi svim osnovnim školama u Kantonu Sarajevo da organizovano posjete Sajam (učenici, nastavnici i roditelji učenika);
  • Sajam će biti tradicionalnog karaktera i svake godine održavaće se u drugoj srednjoj školi.

Više o sajmu na www.jusszm.com.ba .