Korisni linkovi
 • Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade
 • Web portal škola Kantona Sarajevo
 • Porodično savjetovalište Sarajevo
 • Obrazovna društvena mreža Edmodo
 • EMIS matura
 • Osnovna.ba
 • E-dnevnik
 • Facebook stranica škole
 • Brojač posjeta
  359861
  Users Today : 177
  This Month : 2129
  Total Users : 259861
  Views Today : 448
  Total views : 1803579
  Who's Online : 1

  U srijedu, 31.3.2023. godine, učenici drugog razreda (II-1 i II-2) u pratnji učiteljica Zuhre Dacić i Lale Kofrc su posjetili i obišli grad Sarajevo.  Polazak sa parkinga škole bio je u 9 i 30 sati. U toku vožnje učenici su u autobusu imali kratko predavanje turističkog vodiča, gospođe Mirzete Šahinović, koja je ujedno i donirala finansijska sredstva za prijevoz i turističke vodiče. Osim toga djeca su u toku vožnje razgledala građevine, kao i pratili saobraćaj koji se odvija u gradu.   

         Sve planirano je relizovano bez poteškoća i uz veliko zadovoljstvo učenika. Turistički vodiči su djeci na interesantan način govorili o objektima iz prošlosti: Vijećnica, Inat kuća, Begova džamija, Morića han, Katedrala, Baščaršija.. U jednoj radionici zanatlija je djeci pokazao kako se pravi nakit i posuđe od bakra, tako da su djeca imala priliku vidjeti i obići i dio Baščaršije u kojem su, pored ručno napravljenih proizvoda koji se prodaju,vidjeli i kako ljudi prave te svoje proizvode.

        U okviru ove posjete učenici su vidjeli mnogo, povezali sa mnogim već usvojenim sadržajima, i svakako proširili već postojeća znanja o svom gradu. Realizovane su sve planirane aktivnosti, ciljevi i zadaci posjete. U okviru realizacije primjenjivane su kombinovane metode i oblici rada. Povezani su sadržaji Moje okoline, Biologije, Geografije, Historije, Likovne kulture, Muzičke kulture, Tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Učenici su izuzetno zadovoljni putovanjem, onim što su vidjeli i aktivnostima u kojima su i sami bili učesnici.

       Posjeta realizovana u okviru planiranih aktivnosti Godišnjhim planom rada škole i realizacije inovacija u nastavi. Iz ove posjete može se zaključiti da je veoma uspješna i učinkovita realizacija izleta uz turističke vodiče. Djeca su upoznata sa novim zanimanjem, ali i očigledno im je prezentovan posao samog turističkog vodiča. Realizacija nastave uz upotrebu novih metoda rada i njihovu primjenu je uvijek dobro došla i uvijek je uspjeh. Međutim, očigledna nastava je nešto što djeca vide, čuju, osjete i zapamte. Na kraju posjete djeca su dobila bojanke „Moja Bosna i Hercegovina“  i diplome „Mali ambasadori Sarajeva“.