Korisni linkovi
 • Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade
 • Web portal škola Kantona Sarajevo
 • Porodično savjetovalište Sarajevo
 • Obrazovna društvena mreža Edmodo
 • EMIS matura
 • Osnovna.ba
 • E-dnevnik
 • Brojač posjeta
  346834
  Users Today : 13
  This Month : 3347
  Total Users : 246834
  Views Today : 157
  Total views : 1707736
  Who's Online : 1

  ŠKOLA SKIJANJA za školsku 2022/2023. godinu za učenike šestih razreda počinje u sedmici od 6.2. i traje po pet radnih dana za svako odjeljenje.

  Razrednice će u dogovoru sa nastavnikom Senadom prenijeti sve potrebne informacije roditeljima za ovaj vid terenske nastave, te pratiti dinamiku odvijanja online nastave za učenike, odnosno informacije o nastavnim sadrżajima, zadaće i sl. koje će predmetni nastavnici postaviti na platformu Office 365, kao što je to bila praksa i prethodnih godina..

  Učenici učestvuju u petodnevnoj Školi skijanja i to radnim danima, od ponedjeljka do petka, pri čemu je oprema svim učenicima osigurana, kao i prevoz, ski lift te angažman instruktora skijanja.

  Organizator priprema i sprovodi tzv. unifikaciju svih nastavnika i asistenata, koji će učestvovati u realizaciji projekta. Unifikacija je neophodan proces utvrđivanja sadržaja, dinamike i načina realizacije svih elemenata predviđenih Programom rada Škole skijanja.

  Očekivani rezultati nakon realizacije Škole skijanja su završen prvi stepen edukacije skijanja za sve učenike šestih razreda, unapređenje ranije stečenih znanja i vještina za učenike koji nisu na početničkom nivou, socijalizacija svih učenika – posebno sa aspekta posljedica pandemije i dugotrajnog online pohađanja nastave te jačanje profesionalnih kompetencija nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, sticanje i očuvanje navika prepoznatljivih kao zdrav način života, promocija sportskog načina života, kao i promocija ski centara Bjelašnica i Igman.

  Nastavniku Senadu i našim učenicima želim sportsku sreću i uspješno realiziran projekat!

  ŠKOLA PLIVANJA

  Po već utvrđenom planu počinje početkom marta, a sve potrebne informacije vezano za ovaj vid planirane aktivnosti će nastavnice razredne nastave prenijeti roditeljima na prvim narednim informacijama.

  EKSKURZIJA učenika IX razreda će se realizovati iza Bajrama, u posljednjoj sedmici aprila shodno izvedbenom planu i programu.

  VRIJEME ODRŽAVANJA ONLINE-NASTAVE, DVIJE SEDMICE: Također Vas obavještavam, da će se u drugom polugodištu u dva navrata po jednu sedmicu nastava održavati na ONLINE-način.

  Online-sedmice planirane su za prvu sedmicu u mjesecu aprilu od 3.4. do 7.4. i za posljednju sedmicu aprlila od 24. do 28.4. 2023.godine.

  Dvije sedmice za online-nastavu u jednom polugodištu školske godine preporuka je Kantonalnog Ministarstva za odgoj i obrazovanje.

  S poštovanjem,

  Edisa Radončić,
  direktorica škole.