Korisni linkovi
 • Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade
 • Web portal škola Kantona Sarajevo
 • Porodično savjetovalište Sarajevo
 • Obrazovna društvena mreža Edmodo
 • EMIS matura
 • Osnovna.ba
 • E-dnevnik
 • Brojač posjeta
  346827
  Users Today : 6
  This Month : 3340
  Total Users : 246827
  Views Today : 35
  Total views : 1707614
  Who's Online : 1

  Danas, 1.6.2022. godine, u svečanoj sali naše škole učenici II-1 sa učiteljicom Sanelom Alajbegović su imali priredbu za roditelje. Priredbu smo pripremali u okviru slobodnih aktivnosti.   

  Svako dijete u odjeljenju je željelo da učestvuje i tako je i bilo. Svako dijete, ličnost za sebe. 
  Svako dijete specifično i posebno na svoj način.  

  Toliko različitosti, a na kraju svi kao jedno. 

  Mnogo je emocija u nama izmamila ova naša svečanost. Pomalo sjete, tuge, pa čak i suza, a najviše ipak sreće. Sretni zbog svih malenih glavica, kada ih vidimo da su veseli i sretni. Na ovoj priredbi svako dijete je u potpunosti svoj zadatak ispunilo.  

  Čuli smo mnogo lijepih recitacija, lijepih pjesama, tekstova. Čestitamo recitatorima, pjevačima, plesačima, ali i voditeljici priredbe, našoj Melek koja se izuzetno snašla u svojim zadacima. 
  Svi su zaslužili desetke. 

  Međunarodni dan roditelja obilježava se 1. juna u čast roditelja i njihove posvećenosti djeci.   

  Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je u svojoj rezoluciji iz 2012. godine 1. juna Međunarodni dan roditelja. 

  Taj dan se odaje priznanje roditeljima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva, te naglašava važnost roditeljske uloge. 

  Ovim obilježavanjem se također potiče razvoj zdrave okoline i zajednice te se osigurava njihova održivost.  

  Naglašavajući  ulogu roditelja u odgoju djece, Međunarodni dan roditelja također prepoznaje da porodica ima najvažniju odgovornost za brigu i zaštitu djece, za razvoj njihovih sposobnosti. Također naglašava kako bi djeca trebala odrastati u porodičnom okruženju i atmosferi ljubavi, sreće i razumijevanja. 

  Porodica ostaje temelj zajednice i društva te ima najvažniju ulogu u osiguravanju dobrobiti svojih članova, u obrazovanju i socijalizaciji djece i mladih te brizi za mlade i stare.  

   
  SRETAN MEĐUNARODNI DAN RODITELJA.