Dan škole

U petak, 31. 5. 2024. godine, obilježili smo Dan škole. To je praznik kojim na poseban način iskazujemo zahvalnost što postojimo i što smo u prilici ispunjavati misiju i viziju javne ustanove od velike važnosti za zajednicu.
Svaka osoba koja je prošla i prolazi kroz našu školu, u svojstvu učenika, nastavnika, roditelja ili drugih saradnika je jedinstvena, ostavila je neizbrisive tragove i dala doprinos njenom razvoju. Najveća odgovornost škole ogleda se u tome da je svima davala i daje mogućnost da prepoznaju svoje potencijale, da bude mjesto koje će im proširiti vidike i otvoriti puteve koji će ih dovesti do ostvarenja ciljeva. Trudimo se i nastavićemo da izgrađujemo čvrste socijalne mreže, unapređujemo okruženje i uslove za učenje, pratimo tehnološke promjene i osnažujemo emocinalno zdravlje svih članova školske zajednice.
Najbitnijia su djeca, a za njihovu sigurnu budućnost najbitnija je igra i radost u odrastanju. Omogućavamo im to na različite načine u osmišljavanju i realizaciji nastave i vannastavnih programa, uz podršku i saradnju roditelja.
Danas, na svečanoj priredbi, imali smo mogućnost vidjeti plodove raznih školskih aktivnosti kreirane ove školske godine.
Neka nam je sretan 24. Dan škole!