Vijeće učenika i roditelja


Sastanak Vijeća učenika i Vijeća roditelja

Dana 06.04.2016. u prostorijama naše škole održan je prvi zajednički sastanak Vijeća učenika i predstavnika Vijeća roditelja naše škole.vijece

Ispred Vijeća roditelja sastanku su prisustvovali : Demir Adnana, Subašić  Emina, Kadić Nermin, Gadžo Jusuf i Vlahovljak Mustafa.

Prisutnim roditeljima ispred Vijeća učenika dobrodošlicu je poželjela predsjednica  Vijeća učenika Suljić Belma, učenica VIII-3 razreda. Ona je u kratkom obraćanju upoznala prisutne roditelje sa radom Vijeća učenika u ovoj školskoj godini.

Predsjednik Vijeća roditelja, gospodin Mustafa Vlahovljak, pozdravio je prisutne u ime Vijeća roditelja i izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ovog susreta, istaknuvši značaj saradnje učenika i djece za stvaranje podsticajne i pozitivne atmosfere za rad i uspjeh nastavnog procesa.

Iznio je par konkretnih prijedloga koje bi se mogle zajednički realizovati u narednom periodu, naglašavajući  da su i škola i roditelji usmjereni ka istom cilju, a to su uspješan odgojno-obrazovni proces i sretna i zadovoljna djeca.

Sastanku je prisustvovala i Džana Jašarević, pedagog škole.