Bazar povodom Dana škole

U proteklom periodu učenici naše škole su imali priliku da se upoznaju sa poduzetništvom kroz časove većine predmeta. Kao krajnji rezultat tih aktivnosti nastali su proizvodi kao što su razne rukotvorine, mala umjetnička djela, poslastice itd. Ova faza projetka poduzetništva u našoj školi će biti krunisana prodajnim bazarom za Dan naše škole pod motom „Kad se vrijedne ruke slože, sve se može, sve se može“.
Bazar će biti održan 22.12.2015. godine u sportskoj sali škole u periodu od 10:00 do 13:00. U organizaciji bazara DanŠkoleBazaručestvuju uposlenici, roditelji i učenici naše škole. Na bazaru će biti ponuđeni razni proizvodi naših uposlenika, učenika i roditelja kao što su: kolači, domaći proizvodi, oslikano staklo, školjke, narukvice, slike, oslikane saksije…

Kao pravi mali poduzetnici, učenici će formirati simbolične cijene svojih proizvoda. Novac koji se zaradi će biti iskorišten za unapređenje uslova rada u školi i u humanitarne svrhe.

Cilj bazara je prezentovanje kreativnosti učenika od I do IX razreda, nastavnika i roditelja, povećanje aspiracije učenika prema poduzetništvu kao životnom izboru, razvijaje mašte, stvaraje novih ideja i td.
Pozivamo sve roditelje, komšije i prijatelje da posjete naš bazar i kupe nešto za sebe.