Radionice za roditelje “Škola roditeljstva”

Porodica je primarna sredina svakog ljudskog bića. Odgoj u porodici je specifičan i nezamjenljiv. Odgajati dijete je kao iglom iskopati bunar. Biti roditelj je posao sa punim radnim vremenom koji traje najmanje 18 godina. Iako je zahtjevno biti roditelj, to je ujedno i najljepši razvojni zadatak koji imamo u životu. Rođenjem djeteta dobili smo više od
prijatelja – jedino biće koje ćemo bezuvjetno voljeti i biti uz njega.  Put je dug. Suze radosnice, ali i one druge, sreća, ushićenje, ponos, izazovi, dileme, neprospavane noći, upitnici,  ono je što nas čeka putu koji se zove roditeljstvo i na kojem često trebamo podršku, ohrabrenje, savjet.

U petak, 15. 12. 2023. godine u školi je održana prva u nizu od 5 radionica koliko će biti realizirano u ovoj školskoj godini. Radionice su dio projekta “Škola roditeljstva” koji se u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja provodi u svim predškolskim, osnovnim i srednjim školama KS. Cilj radionica je pružiti podršku roditeljstvu  i unaprijediti i ojačati roditeljske kompetencije, informiranje o roditeljskim pravima, obavezama i mreži podrške kako bi svako dijete raslo sretno i ostvarilo svoj puni potencijal.
Radionicu su realizirale školski psiholog Sabina Šabaredžović i Džana Jašarević, pedagog škole.

Roditelji su svojim aktivnim učešćem pokazali da su podrška svojoj djec, ali i školi i školskim aktivnostima. Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali za učešće.

DRAGI RODITELJI, VAŠOJ DJECI I VAMA ŽELIMO DA, UZ MNOGO LJUBAVI I STRPLJENJA,  ŠTO USPJEŠNIJE PREĐETE SVE BUDUĆE ŽIVOTNE STEPENICE